2014. július 9., szerda

1. fejezet

Sziasztok!:)
Ez a nap is eljött, amikor felkerül az első fejezet. 
Sokat gondolkoztam azon, hogy mégis hogyan kellene elkezdeni a blogot, mert nem szerettem volna egyből a közepébe ugrani. 
Tudom, nem ez lett a legjobb fejezet, amit valaha is írtam, de el kellett kezdeni valahogyan. 
Itt kiderül, hogy milyen jó barátságban van Ariana és Louis.
Nagyon örülnék neki, ha kommentben leírnátok a véleményeteket, hogy tetszett-e vagy sem.
Jó olvasást!:)




2000. augusztus 27.

- Gyere már Ariana! – kiabált ki a tenger hullámzó vizei közül Louis a parton álló kislánynak. – Nagyon jó a víz!

A hat éves kislány, nem hogy elindult volna fiú barátjához, inkább még jobban hátrált. Félt a víztől. Nem tudott úszni, e mellett nagyon megrémítette a tenger végtelenig elnyúló vize. A szíve majd’ kiugrott a helyéről. Kezei és lábai remegni kezdtek a rettegéstől. 

Elgondolkozott… Vajon Louis akkor is a barátom lesz, ha nem fogok bemenni a vízbe, vagy azt gondolja majd rólam, hogy egy nyuszi vagyok, aki fél egy kis víztől? Ariana összeszedte minden bátorságát, míg barátja vidáman csapkodta a víz felszínét. A lány lassan elindult a víz felé. Egyik lábát tette a másik elé, s közben tudta, hogy ebből az egészből nem fog semmi jó kisülni. Derékig belement a vízbe, de Louis még ezt sem elégelte meg. Tovább hívogatta magához. A fiú egy fejjel nagyobb volt a lánynál, így ahol neki a nyakáig ért a víz, ott már Ariana nem is látszódott volna ki a habokból.

- Gyere még közelebb! – hívogatta. –Nagyon jó a víz. – kiáltott fel örömében, majd felugrott és hanyatt esett a vízbe, aminek még jobban örült. 

A kislány vett egy mély levegőt, majd nyakig belemerészkedett a vízbe. Nem élvezte ezt a helyzetet, de úgy gondolta, ha nem csinálja meg, elveszti a barátját.

Nyár vége fele volt. Rosszabb idők következtek be. Néhol a szél erősebben és hidegebben fújt. Már rég nem volt szerepe a nyári szellőnek. A tengerparton percek alatt rossz idő keletkezett. A szél felerősödött, a fehér bárányfelhőket, ronda, szürke eső felhők váltották fel.

- Louis! – kiabált Ariana. – Haza kellene mennünk!

Louis is felnézett az égre. Elszomorodott, hogy ilyen korán abba kell hagyni a játszadozást. Kiúszott a partra és elkezdte összeszedni a holmiját. 

- Várj meg Louis! – kiabált neki a vízből ismét a lány. 

Lassú léptekkel haladt a part felé. A szél egyre jobban felerősödött, a hullámok felcsaptak. Egy nagyobb hullám Ariana-t háton „vágta”, amitől elesett a vízben.

- Louis! – kiáltott fel, majd eltűnt a habok között. 

A kis herceg furcsállta, hogy még nem ért ki a partra játszótársa, ezért a háta mögé nézett. Sehol senki – gondolta magában. Egyre jobban kezdett megijedni, hogy hol lehet a barátja. 

- Ariana?! – felkiáltott, majd a habok közé vetette magát. 

A fiú 9 évesen már remek úszó volt. Ez is egy fő erény a hercegeknél. Gyorsan megtalálta a „kishableányt” és kivitte a partra. Megnézte, hogy lélegzik-e. Mindenki szerencséjére lélegzett, majd felköhögött egy kis sós vizet, amit lenyelt közben. 

- Jól vagy? – hajolt fölé Louis aggódó tekintettel.

- Igen… - köhécselt a hercegnő. – De ilyet soha, de soha, de soha ne csináljunk. Megígéred?

- Ígérem. – egymásra mosolyogtak miközben összefűzték a kisujjukat, hogy még jobban erősítsék a köteléket…
***
- Anya! Anya! Anya! – kiabált Louis. 

- Tessék kisfiam! Mi ez a nagy hangzavar?

- Képzeld el, ma Ariana-val elmentünk a tengerhez, mint mindig és mondtam neki, hogy jöjjön be a vízbe, majd rosszabbra fordult az idő, a szél feldöntötte és elesett a vízben. – hadarta el Louis.

- Édes Istenem! – lepődött meg az anyuka. – De hisz nem tud úszni! – kiáltott fel. – És most mi van vele? Jól van? 

- Igen anyu, jól van. Kihoztam a vízből. – csendesedett el. – Ezután, megígértem neki, hogy ilyen soha többé nem fordul elő, de mégis érzem, hogy nagyon haragszik rám. Egész úton haza fele nem is szólt hozzám. – potyogtak a könnyei a kisfiúnak. – Mit tegyek most anyu? – bújt oda mamájához. – Ő legjobb barátom. Nem akarom, hogy haragudjon rám.

- Shh! Nincs semmi baj. – simogatta meg fia hátát. – Van egy nagyon jó ötletem! Nem sokára úgy is szülinapja lesz és viszel neki valami szép ajándékot. Biztos nem fog rád majd haragudni.- ölelte magához a kisfiát.

2 megjegyzés:

  1. Szia! :DD
    Nekem nagyon tetszett ez a fejezet! ;) Az egész olvasás alatt olyan voltam kb., hogy "Awww, édes Istenem, de ééédeeess!!! :33 *-*". Komolyan mondom, már teljesen bele vagyok szerelmesedve Louisba, imádom! :D Olyan kis aranyos volt, ahogyan aggódott amiatt, hogy Ariana haragszik rá! :')) Na, meg a kis Ariana gondolata, hogy elveszíti Louist, ha nem megy be a vízbe.... megzabálom! :DD
    Várom a kövit! :PP
    Puszi: Cassie ;*
    U.i.: Egyébként belegondoltál már abba, hogy az 'Ariana' becézése az 'Ari'? Louisnak lehetne egy olyan megszólalása, hogy "Ari vagy, Ari" :DDDDDD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!:D
      Örülök, hogy tetszett!!!:D
      Még nem gondoltam bele ebbe az 'Ari vagy, Ari' dologba, de nagyon cukin hangzik!!! :D

      Törlés